Leo Vegas Casino

Een aantal tips rond het zeevissen

Stel je voor dat je onze website gevonden hebt en je wilt graag mee zeevissen, maar je bent bang dat je er niets van kunt omdat je vooral goed bent in spelen achter de computer, zoals bij het Leo Vegas. Is dat dan een reden om geen contact met ons op te nemen? Bij andere bedrijven wel, maar bij ons niet, want wij geven je hier gewoon een aantal tips zodat je direct mee kunt praten en mee kunt vissen wanneer je met ons op zee gaat!

Het teken wordt gegeven!

Wanneer de hengels uitgeworpen mogen worden, klinkt de zoemer. Gooi in geen geval echt uit, zoals je op land doet. Je hangt de hengel over boord en zet de vergrendeling open. Je telt het aantal seconden om te weten op welke diepte je wilt zitten. Zit je op de goede seconde, dan sluit je de vergrendeling en beweeg je de hengel op en neer om het aas te laten bewegen. Wanneer je een ferme tik op de hengel voelt, dan betekent dit dat je beet hebt. Heb je weinig ervaring met zeevissen, dan raden we aan om direct binnen te halen. Het risico is namelijk dat je vier of vijf vissen ineens aan de hengel hebt zitten en dat is lastig.

Je haalt de hengel binnen en let hierbij even op dat je geen andere mensen raakt. Je pakt de vis of de haak en keert de haak ondersteboven. Een keer schudden is genoeg om de vis eraf te laten vallen. Je kunt dan direct weer verder tot de zoemer gaat.

De zoemer klinkt weer!

Op het moment dat de zoemer klinkt, haal je direct de hengel binnen. Het betekent namelijk dat de kapitein de motoren weer gaat starten en wanneer jouw lijn nog onder de boot zit, kan deze in de motor komen waardoor alles kapotgaat. Wanneer je problemen hebt met het binnenhalen, alarmeer dan iemand die de hengel wel binnengehaald heeft. Die kan de kapitein waarschuwen of jou helpen met het binnenhalen van de hengel.

Een aantal adviezen

Wanneer je gaat zeevissen en de hengel is uit, leg dan je gewicht naar achteren toe. Het gewicht van de hengel plus het gewicht van de vissen kan ervoor zorgen dat je de balans verliest. Zorg er in dat geval altijd voor dat je achterover valt. De kans is klein dat je overboord gaat, maar het gebeurt met regelmaat dat iemand een onzachte aanraking heeft met de reling. Dit is vaak het einde van het zeevissen, omdat er meestal hulp nodig is.

Een ander advies is warme kleding. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. Op zee is het veel kouder en aangezien je de meeste tijd buiten bent, kan het flink koud worden. Wanneer het waait of er een beetje regen valt, is het effect van de kou nog veel groter. Een regenjas is geen overbodige luxe, het houdt de wind tegen en houdt je droog, zodat je het veel langer vol kunt houden op het dek en dat is de enige plek waar je kunt vissen.

 

Lees meer